Huidverzorging

De huid

Vanaf de geboorte wordt de huid voortdurend geheel vernieuwd. Iedere nacht dupliceert een moedercel zich in twee identieke dochtercellen. De dochtercellen zijn net zo gezond en net zo sterk als de moedercel. Deze vernieuwing gebeurt diep in de huid.

Het duurt circa 28 dagen voor een nieuwe cel de opperhuid bereikt.
Gedurende de tijd wordt de conditie van de huid door allerlei omstandigheden beïnvloed.
Dat kunnen hormonale invloeden zijn, maar levensstijl en levensomstandigheden spelen ook een grote rol.

Naarmate je ouder wordt verzwakken de moedercellen en heeft de huid hulp nodig om in conditie te blijven. Dat doe je door het regelmatig gebruik van de juiste huidverzorging in combinatie met een gezonde levensstijl en goede leefomstandigheden.

Welk huidtype heb je ?

Het is belangrijk eerst een onderscheid te maken tussen huidtype en huidconditie.

Huidtype:
Een huid kan normaal, droog, vet, gedevitaliseerd of gevoelig zijn.
Huidcondities kunnen ook een combinatie zijn van bovenstaande begrippen bijvoorbeeld normaal tot droog huid of vet en droog.

Huidconditie:
Leeftijd, levensstijl en leefomstandigheden bepalen vaak de conditie van je huid.
Zo verslapt iedere huid door de invloed van de zwaartekracht.
Iedere huid (welke huidtype dan ook) kan lijntjes en rimpeltjes gaan vertonen of een valere teint krijgen.

Mocht je niet zeker zijn van je huidtype of huidconditie dan biedt Beauty By Experts hulp met een online huidadvies. Je kan dan digitaal contact met ons opnemen en vrijblijvend alle vragen stellen.

Op onze pagina over huidtype vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende huidtypes.
Op de pagina anti-agingkuren tref je aan hoe je de huidconditie kunt verbeteren en verjongen.

Basisverzorging

Je bent nooit te jong om jouw huid te verzorgen. Ouders moeten hun jonge kinderen helpen zich tegen de zon te beschermen en leren dat zij dat de rest van hun leven ook zelf moeten doen.
Als jonge volwassene is het belangrijk om jouw huid goed te reinigen en overdag te beschermen tegen bijvoorbeeld milieuvervuiling.
Zie je dat jouw huid wat gaat veranderen dan wordt het tijd voor een nachtcrème om jouw huid ’s nachts te voeden.
Is je huid gezond dan hebben de meeste vrouwen en mannen met welk huidtype dan ook voldoende aan een basis huidverzorging. Een basisprogramma bestaat uit een reiniger, een lotion, een dagcrème en een nachtcrème.

Beauty By Experts raadt je aan die vier producten dagelijks te gebruiken. Aangepast aan jouw huidtype leg je met deze producten de basis voor een huid die er gezond en mooi zal blijven uitzien en haar conditie behoudt.
Gebruik je oog make-up dan is het verstandig een speciale oogreiniger aan het basisprogramma toe te voegen.
De huid rond de ogen en de mond is teer en dun en vertoont vaak als eerste lijntjes. Een zachte reiniger voor de ogen en de lippen wordt door die delen van de huid het best verdragen.

Specialiteiten

Er komt een moment in ieders leven dat de huid tekenen van veroudering toont.
Vaak zie je dat als eerste aan de huid rond de ogen en rond de mond.
Daar ontstaan dan de eerste lijntjes.
Veroudering van de huid is niet te voorkomen, maar natuurlijk wel te vertragen.

Beauty By Experts geeft je graag online alle adviezen die je ook op dat gebied wilt hebben.
Zodra je merkt dat jouw huid de eerste sporen van veroudering toont is het verstandig jouw basis programma iets uit te breiden. Een oogcrème is dan een eerste vereiste.
Oogcrèmes zijn huidtype onafhankelijk en bij Beauty by Experts heb je de keuze tussen een crème of gel versie van Auriège.

Op het moment dat de huid er wat ouder gaat uitzien, raden wij je naast een oogcrème altijd nog drie producten aan: een booster, een diepte-reiniger en een masker.
Deze producten zijn wel huidtype afhankelijk. De booster gebruik je iedere avond. Een diepte-reiniger en een masker wekelijks. De combinatie van deze producten zorgt ervoor dat jouw huid de ingrediënten van het voedende deel van je basis programma gemakkelijker opneemt.
Daarmee verbeter je de resultaten van jouw huidverzorging.

huidverzorging

Beauty By Experts classificering

Beauty By Experts biedt een programma van producten aan dat je op ieder moment helpt om dat te bereiken dat je wilt bereiken. Daarom zijn alle huidverzorgingsproducten voor het gezicht niet alleen per huidtype ingedeeld maar ook van één of meerdere sterren voorzien.

Wij noemen dat de Beauty By Experts classificering

  • Een product met 1 ster houdt jouw huid in conditie.
  • Een product met 2 sterren houdt jouw huid in conditie en vertraagt onnodige en vroegtijdige veroudering.
  • Een product met 3 sterren houdt jouw huid in conditie, vertraagt onnodige en vroegtijdige veroudering en heeft een verjongend effect op de huid.
  • Een product met 4 sterren is altijd onderdeel van een anti-aging serie. Je gebruikt deze producten in kuurvorm en zet dan jouw basis verzorging tijdelijk weg.