Zonverzorging

zonverzorging

Voor de zon

Het is belangrijk jouw huid goed voor te bereiden op de zon.
Als je door een goede voorbereiding ervoor kunt zorgen dat je sneller bruin wordt, hoef je minder lang in de zon te blijven om hetzelfde resultaat te bereiken. Je zult dan minder snel verbranden, egaler bruin worden, minder vervellen en langer bruin blijven.

Het is eigenlijk best simpel; Je wordt bruin omdat jouw pigment, onder invloed van violette straling van de onderste huidlagen “naar boven” komt en de huid bruin kleurt.

Uit ervaring zul je weten dat dit altijd even duurt. Gebruik daarom een aantal weken voor dat je de zon ingaat een product dat de aanmaak van pigmenten stimuleert. Dan is het halve werk al gedaan en word je veel sneller en gemakkelijker bruin.
Gedurende jouw zonnebad blijft het altijd noodzakelijk dat je jouw huid beschermt tegen de invloeden van ultra-violette stralen van de zon.

In de zon

Om voorzichtig met de zon om te gaan is het belangrijk dat je de gevoeligheid van jouw huid voor de zon bepaalt:

Heb je een hele lichte huid, die gevoelig is en langzaam bruint of heb je altijd een licht gekleurde huid die niet gevoelig is en snel bruint.

In het eerste geval raadt Beauty By Experts je aan altijd eerst met een product met een beschermingsfactor 50 te beginnen en dat langzaam af te bouwen tot beschermingfactor 30.
Behoor je tot het tweede huidtype dan kun je beginnen met een beschermingsfactor 30 en dat weer langzaam afbouwen tot factor 10.
Voor beide huitypes geldt: breng regelmatig opnieuw je zonneproduct aan en vermijd de zon tussen 12.00 en 14.00 uur.

Voor kinderen is het echt het beste kort in de zon te blijven en altijd tenminste een zonverzorging met een beschermingsfactor 50 te gebruiken.

Na de zon

Hoe goed jouw zonverzorging ook is, de huid loopt door de zon altijd beschadigingen op.
Je moet de huid weer tot rust brengen en de gevolgen van bijvoorbeeld de warmte wegnemen.
De huid kan geleden hebben door chloor, zout, wind of UV straling en daardoor uit evenwicht zijn.
Jouw huid heeft daarom na de zon specifieke producten nodig. Deze producten moeten de huid kalmeren en er voor zorgen dat er geen onnodige veroudering kan ontstaan.

Het doel van specifieke verzorgingsproducten voor de huid na de zon is het evenwicht in de huid te herstellen.

De Beauty By Experts producten voor na de zon bevatten het planten-extract centella asiatica dat een regenererende en herstellende werking heeft, karité boter dat de huid verzacht en een vitamine complex A/E/B5 dat voor een kalmerende werking zorgt.